App-test: Sjarmerende og avhengighetsskapende musikk-spill


guess_the_song_bilde2_croppedAt dette er det første spillet til den norske utvikleren Fredrik Kalseth er vanskelig å tro. Spillet er avhengighetsskapende, underholdende, gjennomført – og temmelig smekkert rent visuelt.

Førsteinntrykket av Guess The Song er rett og slett prima. Utvikleren har publisert flere apper tidligere, men dette er første forsøk på et spill. Og et veldig godt et. Appen er kjapp, intuitiv og lekker. Ved første oppstart var jeg igang med første spill etter bare en håndfull sekunder.

Enkelt og artig
Målet med spillet er å raskest mulig identifisere låta som spilles, og velge riktig alternativ i en liste over fire par platecover og sangtitler. Jo raskere du svarer, jo flere poeng får du. I utgangspunktet har man mulighet for å svare feil to ganger. Tre gale svar og det er game over. Og etter hvert som man sanker poeng får man regelmessig beskjed om at man entrer nye nivåer, eller levels – uten at det tilsynelatende ser ut til å endre så fælt mye, annet enn å øke selvtilliten, selvfølgelig.

Når tiden er moden for variasjon er det bare å huke tak i nærmeste bekjent og spille multiplayer. Det artige her er at spillet foregår på én og samme telefon, med splittet skjerm.

Stilig flerspillermodus
Splittingen foregår vertikalt, noe som innebærer at det beste er å ligge mot hverandre på gulvet, eller i sofaen. Altså litt som i gamle dager. Selve spillet er mye av det samme, men reglene annerledes. Svarer du riktig får du poeng, svarer du feil stikker motstanderen av med dem.

Spillet fenger fra første stund, men føles nok litt ensformig etter noe tids spilling. Kanskje er det flere vanskelighetsgrader det er manko på, eller kanskje variasjon i spillmodusene – som det så langt er to av. Eller mest sannsynlig litt av begge deler. Men mer variasjon skal det bli, for utvikler har allerede flere konkrete planer for kommende oppdateringer.

Oppdateringer på vei
– Det vil komme hyppige oppdateringer i tiden fremover. Jeg har mange idéer, blant annet mulighet for å spille innenfor bestemte sjangere, temaer, favorittartister, flere achievements og flere flerspillermoduser også videre, forteller Fredrik Kalseth i en e-post.

Konklusjon
Er du ute etter et enkelt og artig spill, og liker musikk, da er Guess The Song for deg. Appen anbefales å sjekke ut!

test_pluss

  • Visuelt lekkert
  • Veldig lett å komme igang med
  • Underholdende fra første øyeblikk
  • Smart flerspillermodus
  • Gratis

test_minus

  • Litt ensformig i lengden
  • Savner flere vanskelighetsgrader og/eller spillmoduser

test_4av5

Guess The Song
Utvikler: Fredrik Kalseth
Pris: Gratis (reklame)
Fungerer med: Windows Phone 8

Last ned appen her

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s