Oslo-borgere kan nå varsle kommunen direkte fra ny app


bymelding«Oppdaget et hull i veien? Passert et påkjørt trafikkskilt? Sett et trafikksignalanlegg ute av drift, eller er det mørke gatelys i området der du bor?» Dette spør Bymiljøetaten i Oslo kommune i beskrivelsen av appen BYMelding i Windows Phone Store.

Appen har eksistert for iPhone- og Android-brukere siden november 2011. Helt i slutten av oktober fant den veien også til oss, med morgendagens teknologi i hende; en Windows Phone. 

Varsle om trøbbel rett fra appen
Med denne appen får du mulighet til å varsle Bymiljøetaten om diverse forhold, eksempelvis om fulle søppelkasser, brøyting, hull i veien, dårlig skilting også videre. Kategoriene er mange. Funnstedet plasseres på kartet, sammen med en beskrivelse og eventuelt kontaktopplysninger, hvis du ønsker en tilbakemelding om hvordan saken ender.

Ganske fancy er det at også eksisterende meldinger vises på kartet, innenfor den kategorien du har valgt. De vises enten som «Innmeldt», «Under arbeid» eller «Nylig utført». Dermed kan du avdekke om noen allerede har vært på pletten og varslet før deg. Visningen av eksisterende meldinger er dog tidvis ganske treg, og spesielt treg for kategorier som har mange eksisterende oppdrag registrert. Jeg opplevde også at appen krasjet.

Imponerende enkelt
Like fordømt er dette en temmelig stilig app, også på tross av at selve utførelsen er enkel. Aldri før har det vært enklere å varsle sine folkevalgte om motbør i den ellers strømlinjeformede hverdagen. Det altså hvis du bor i Oslo. Gjør du ikke det må du enten ta saken i egne hender, ignorere problemet – eller, kanskje mest rasjonelt, varsle kommunen via andre kanaler.

Og forresten, Mobilen.no testet Android-versjonen i praksis for halvannet år siden. Den kan være verdt å få med seg.

BYMelding
Utvikler: Oslo kommune Bymiljøetaten
Pris: Gratis
Last ned her

2 kommentarer om “Oslo-borgere kan nå varsle kommunen direkte fra ny app

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s