Interessen for Windows Phone blant utviklere marginalt ned


appceleratorqQ32013_veryinteresting

26 % av utviklerne svarer at de er svært interesserte i å utvikle apper for Windows Phone. (Klikk for et større bilde).

Appcelerator, et firma som utvikler programvare for app-utvikling på tvers av plattformer, slipper hvert kvartal tall på interessen for de ulike plattformene blant utviklere. Selv om det bare er snakk om noen få prosent, viser tallene for tredje kvartal sørgelig nok en liten nedgang i interessen for Windows Phone sammenlignet med andre kvartal.

26 % er «veldig interesserte»
På spørsmål om hvilke plattformer utviklerne synes det er «svært interessant» å utvikle apper for, svarer 26 % at firmaene at de er svært interesserte i å utvikle apper for Windows Phone. Sammenlignet med iPhones 80 % og Androids 71 % kan det synes stusselig. Men tar man også høyde for den foreløpige utbredelsen er det kanskje ikke så helt ille likevel.

Det er forresten også et poeng å huske på hvem som fikk spørsmålet. Totalt har 804 firmaer besvart, 60 % av dem lokalisert i Nord-Amerika, hvor Windows Phone foreløpig ikke blomstrer, 21 % i Europa og 11 % i Asia. Og det er enkelte land i Europa og Asia hvor Windows Phone inntil videre har gjort det aller best.

Én av fire må jo være bra..?
Men selv om man kan velge å henge seg opp i hvor ille dette måtte høres ut, er det også viktig å huske på spørsmålet som stilles. Spørsmålet er ikke «hvis du ble tvunget til det – og bestukket på det groveste med lønn, overtid og ferier – hvor interessert ville du vært i å utvikle for Windows Phone?» Neida, spørsmålet er om firmaet er «veldig interessert». Og når én av fire svarer ja, og kanskje om en stund lanserer apper. Da har vi jammen kommet et stykke på vei.

Hele rapporten til Appcelerator finner du her.

Kilder: TechCrunch og WMPoweruser

Reklamer

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s