Ballmer angrer på å ikke ha satset mer på Windows Phone tidligere


Så her sitter vi med Windows Phone 8-telefonene våre, og observerer at mange vi kjenner eier en Windows PC, men de fleste en Apple- eller Google-telefon.  Avtroppende konsernsjef i Microsoft, Steve Ballmer, uttaler på et årlig investormøte om den økonomiske tilstanden i selskapet at han angrer på å ikke ha satser mer på Windows Phone – eller Windows Mobile som det da het – allerede tidlig på 2000-tallet.

Ballmer to retire

Bilde: NYTimes.com

– Angrer på ressursbruk
«Hvis det er en ting jeg vil si jeg angrer, er det at vi tidlig på 2000-tallet var så fokusert på hva vi måtte gjøre med Windows at vi ikke evnet å omplassere talenter til å jobbe med den nye enheten kalt telefon. Dette er det jeg angrer mest. Tiden vi mistet er den tiden vi jobbet med det som skulle bli Vista, og jeg skulle ønske vi forvaltet ressursene litt annerledes. Det ville vært bedre for Windows og for suksessen med andre formfaktorer,» 
uttaler Ballmer, fritt oversatt.

Dermed havnet Microsoft bakpå, og sliter nå med å komme seg inn i markeder hvor Apple og Google etter hvert begynner å bli seniorer, med henholdsvis iOS og Android. Der Windows Phone så langt har lyktes best er i det nedre prissjiktet, blant førstegangskjøpere av smarttelefoner i utviklingsland. Billigtelefonene til Nokia ligger gjerne mye tettere opp til toppmodellene i ytelse enn for eksempel Android. Og Apple på sin side konkurrerer ikke i dette segmentet overhodet.

Hvordan markedsandelen til Windows Phone 8 utvikler seg i Norge i tiden framover skal bli ytterst spennende å følge med på. Så langt er den lav. Men uansett hjelper det litt med en dose forsinket klarsynthet, på tross av at den gjelder beslutninger det er for sent å gjøre noe med..

Kilder: WPCentral og WMPoweruser

Reklamer

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s