WiMP HiFi til WP foreløpig en umulighet


wimp2WiMP-appen for iOS ble nylig sluppet med støtte for WiMP HiFi, kunne DinSide i går fortelle. Da tenker Windows Phone-eiere selvfølgelig; «men hva med oss, da?» Sorry, dårlige nyheter.

For Windows Phone 8 støtter foreløpig ikke avspilling av lossless musikk, altså musikk i formater uten komprimering og dermed også uten tap av lydkvalitet. I dette tilfellet snakker vi FLAC.

Kan ikke lanseres uten støtte
– Windows Phone støtter i hvert fall foreløpig ikke lossless, så med mindre de kommer med støtte vil det ikke være mulig for oss å lansere produktet, forteller Kristin Castillo Eldnes, Head of Communication and PR i WiMP Music Group i en e-post.

Dermed er det ikke WiMP det står på, men Microsoft. Og støtten for denne typen formater er noe brukerne har etterspurt en stund allerede. Se blant annet denne forslagstråden hos Microsoft som ble åpnet tilbake i oktober 2011. Med tanke på interessen forslaget har fått lever håpet om at det er noe Microsoft etter hvert vil prioritere.

Fortsatt i beta
Foreløpig er det dog ingen umiddelbar hast. WiMP HiFi har inntil videre kun åpnet for betatestere. Men det er ventet at den plettfrie lydkvaliteten vil lanseres for folket om ikke så lenge. Les mer om WiMP HiFi hos Lyd&Bilde.

WiMP-appen finner du her i Windows Phone Store.

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s