Windows Phone tar av i Europa


windows_phone_8_nokia_lumia_rocketHer hjemme kan man kanskje få følelsen av at Windows Phone vil forvitre og dø om kort tid, i og med den foreløpig sparsommelige mengden norske WP-telefoner. Så hvorfor skjer det ikke? Fordi telefonene treffer blink flere andre steder i verden.

Analyseselskapet Kantar Worldpanel har sluppet sine estimerte salgstall for de største mobile operativsystemene i mai, juni og juli. Tallene forteller om gode dager for Windows Phone.

Kraftig vekst i flere land
Sammenlignet med samme periode i fjor vokser Windows Phone-salget kraftig både i Tyskland, England og Frankrike. Den sterkeste veksten har sistnevnte, med en 7,4 % økning fra i fjor.

Samlet sett i de fem største europeiske markedene (EU5) har salget økt med 8,2 %. Og Kantar Worldpanel kommenterer at den sterkeste veksten befinner seg blant førstegangskjøpere av smarttelefoner, av modeller som for eksempel rimelige Nokia Lumia 520.

Få brukere kapres fra konkurrentene
Lekkasjen fra iOS og Android skal dog ikke være spesielt stor. De fleste som bytter operativsystem bytter mellom de to største, hevder Kantar Worldpanel.

Alle tallene kan nytes i sin helhet nedenfor, inklusive USA, Kina, Australia og Mexico. Hvordan utviklingen har vært i Norge, eller for den saks skyld Norden, sier tallene dessverre ingenting om.

kantar_comtech_juli2013

Kilder: WMPoweruser og Kantar Worldpanel

Reklamer

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s