GDR2-problemer for Telenor-kunder


gdr_trobbelStadig flere rapporterer å ha problemer med å installere GDR2 og Lumia Amber på sine Nokia Lumia-telefoner, etter at oppdateringen ble gjort tilgjengelig for de fleste norske Lumia 920-eiere i går. Dog ikke alle, se hvilke her.

Problemet ser ut til å være størst – og kanskje gjelde utelukkende – for telefoner bundet til Telenor. Installering av oppdateringen på ikke-operatørlåste telefoner ser derimot ut til å gå som en drøm.

8018830f-feilmelding
De som sliter møtes av feilmeldingen «Oppdateringen ble lastet ned, men den kan ikke åpnes. (8018830f)” når oppdateringen skal installeres.

Nokia Norges Facebook-side ramler meldingene om problemer inn. Blant de mer informative er denne fra Tore Lervik;

Telenor-variantene (059Q934, 059Q933, etc) klarer ikke oppdatere. Jeg valgte å flashe til en annen norsk variant (059Q920) og da fungerte oppdateringen. Tydeligvis noe feil/korrupt med filene for telenor-versjonen.

Korrupte installasjonsfiler?
Teorien hans går altså ut på at oppdateringspakkene for Lumia-telefoner bundet til Telenor er korrupte. Dersom problemet er såpass ukomplisert er det håp om at det vil fikses relativt snart, slik at alle får glede av den nye funksjonaliteten oppdateringene bringer.

Nokia har foreløpig ikke besvart noen av de mange henvendelsene på Facebook-siden sin. Men brukere som har snakket med Nokia Care melder at de jobber med en rettelse og planlegger å poste en melding på Facebook så snart problemet er løst.

Reklamer

One thought on “GDR2-problemer for Telenor-kunder

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s