Windows Phone vokser raskest på verdensbasis


ativs_s_baksiderAnalyseselskapet IDC slapp for noen dager siden sine tall for salget av smarttelefoner i andre kvartal 2013. Den gode nyheten er at Windows Phone vokser raskest av samtlige, også raskere enn både Android og iOS. Dette er hvis tallene sammenlignes med samme kvartal i fjor. Økningen er på solide 77,6 %, opp til 8,7 millioner enheter i andre kvartal 2013.

Rapporten oppgir totale salgstall på verdensbasis, men det sies ingenting om i hvilke markeder telefonene er solgt. Å tenke «Norge?» kan derfor fort bli skivebom når du leser tallene.

Samsung tar innpå Nokia
Av de 8,7 millionene enheter er det (selvfølgelig) Nokia som innehar den største delen av kaka. Men det er også artig å registrere at Samsung vokser kraftig. Som du kan se av tabellen nedenfor vokser de desidert raskest fra andre kvartal i fjor til i år, nærmere bestemt med 233,3 %. Likevel har de foreløpig bare 11,5 % av Windows Phone-markedet, og Nokia 81,6 %.

windowsphone_q2_2013

Slik fordeler salget av Windows Phone-telefoner seg over de ulike produsentene i andre kvartal 2013. Tallet ytterst til høyre utgjør prosentvis vekst siden samme kvartal i fjor.

Alle tallene
En lengre og fyldigere artikkel finner du hos Digi.no. Alle tallene finner du hos IDC.

Reklamer

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s