Ny guide til vannhull i Oslo


oslopubguide

Edit (05.08.2013, 20:22): Oppdatert med noen tilleggsopplysninger fra utvikler.

For litt over en uke siden så en ny, norsk app dagens lys. Denne gang dreier det seg om en guide til puber i Oslo.

– Det var kona og jeg som fikk ideen til oslopubguide.com sommeren 2009 under en pubrunde fra Aker Brygge til Majorstuen. Vi liker brune puber med det jeg kaller ekte mennesker, og går gjerne fra sted til sted med en øl på hvert sted, forteller utvikler og én av initativtakerne til Oslo Pub Guide, Thomas Tangen. Appen er utviklet av kamerat Lars Erik Pedersen, et arbeid som har pågått siden i vinter.

Og appen gir definitivt et solid førsteinntrykk. Den inneholder fyldige omtaler og bilder av hver enkelt pub. Vi snakker både om en generell beskrivelse av stedet, åpningstid, historikk, kontaktinformasjon, en oversikt over fasiliteter, informasjon om eventuell underholdning, beskrivelse av mat og ølsortiment, priser – og link til stedets hjemmeside. Med andre ord alt du trenger for å foreta det rette valget, dog litt avhengig av når på døgnet appen brukes, selvfølgelig.

Inndelt blant annet etter område
Stedene presenteres på flere vis. Når appen åpnes får du en håndfull utvalgte steder presentert under overskriften Spotlight. Stedene kan også utforskes både etter område og i en komplett, og for så vidt alt annet enn alfabetisk liste. Men dette utgjør ikke noe problem når du også finner fram ved hjelp av søkefunksjonen.

Det eneste appen kan sies å mangle er en funksjon for å finne de nærmeste stedene i forhold til hvor du befinner deg. Men det du kan gjøre er å se én og én pub på kartet.

Foreløpig 42 puber, men antallet vokser
– 42 puber er lagt inn i versjon 1, og over 20 puber kommer med i neste versjon. I kommende versjoner på ettersommeren vil antallet passere 90, står det og lese på appens hjemmeside, OsloPubGuide.com. Dagens oversikt over 42 steder dreier seg altså bare om en sped start.

Dessverre finnes det foreløpig ingen gratis prøveversjon av appen, og 21 kroner kan kanskje oppleves som mye når det handles i blinde. Men for dedikerte byvandrere er det ingenting å lure på; denne appen må du ha.

Oslo Pub Guide
Utvikler: Lars Erik Pedersen Consulting
Pris: 21 kr
Last ned her

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s