Musikksøk i Bing tilgjengelig i Norge


bingsøk1De siste dagene har musikksøket i Bing blitt gjort tilgjengelig for norske Windows Phone-brukere. Dette er en av flere funksjoner Bing byr på som ikke har vært tilgjengelig i vår region ennå. Men da kan vi endelig krysse musikksøket av denne lista.

Musikksøket finner du ved å åpne det innebygde Bing-søket, som alltid er tilgjengelig via knappen til høyre for Windows-knappen, merket med et forstørrelsesglass. Søket fungerer som en litt forenklet versjon av Shazam, SoundHound og lignende apper. Den prøver å lytte seg fram til musikken du hører på.

bingsøk2

Det nye musikksøket er tilgjengelig via note-knappen inne i Bing-appen.

Nytt musikknote-symbol
Inne i Bing-søket vil du nå se et nytt symbol; en musikknote. Trykker du på knappen setter telefonen igang med å lytte. Dette gjør den inntil den har et forslag til hva du hører på. En kjapp test med relativt kjente låter ga to treff, ett feil svar og ett tilfelle av ikke å ha noe forslag.

Alle søkene dine lagres under musikklogg, tilgjengelig via menyen i bunnen av skjermen, på forsiden av Bing-søket. Dermed fungerer det fint som en huskeliste når du plutselig hører interessant musikk. I tillegg kan du fra søket klikke deg videre til musikkbutikken i Windows Phone Store, hvor musikken kan kjøpes.

En komplett oversikt over hvilke Windows Phone-funksjoner som er tilgjengelig i Norge (og ikke) finner du her, selv om de foreløpig ikke har rukket å få med seg denne siste oppdateringen.

photo

Har ikke musikksøket dukket opp på telefonen din ennå? Det kan se ut til at søket rulles ut gradvis, mulig til ulikt tidspunkt alt etter hva slags telefon du er utstyrt med. (Lumia 920 til venstre, ATIV S til høyre).

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s