Norsk mobilpresse har sniktittet på Lumia 925


lumia925Har du tålmodighet på lista over personlige egenskaper stiller du sterkt med hensyn til å vente på Nokia Lumia 925. Telefonen kommer først i salg her til lands i løpet av fjerde kvartal, altså en gang etter 1. oktober. Men telefonen kan være verdt å vente på, og nå har norsk mobilpresse fått erfare telefonen i praksis.

Lumia 925 er spesifikasjonsmessig relativt identisk med Lumia 920. Det er spesielt vekt og størrelse som er greia, og Amobil.no mener 925 er en 920 som har vært på «treningsleir». Lumia 925 har definitivt forbrent fett, nærmere bestemt 46 gram. Amobil konstaterer at telefonens ytre gir et godt førsteinntrykk, og at spesielt aluminiumsrammen gir et eksklusivt preg.

Trådløs lading er nå ekstrautstyr
De skriver ellers om trådløs lading at: «Under dagens lansering kunne Nokias representanter fortelle at trådløs lading var en av de viktigste nye funksjonene Lumia 920 introduserte, før han konstaterte at Lumia 925 også har teknologien. I et deksel. Som må kjøpes utenom.»

Dette og det faktum at Lumia 925 har en AMOLED-skjerm, ikke en IPS LCD som Lumia 920, er mye av grunnen til at telefonen har blitt så lett og tynn som den har. Hele Amobil.nos førsteinntrykk finner du her.

Fra 32 GB til 16 GB
ITavisen.no har også telefonens smekre ytre som hovedfokus; «Nokias lekreste?» Og utseendet er jo som nevnt den største forandringen. De trekker også fram telefonens for enkelte kanskje største svakhet; et redusert internminne fra 32 GB til 16 GB.

«32 GB-modellen blir i første omgang en Vodafone-eksklusiv [les: USA] mobil. Nokia kunne ikke avsløre om eller når denne modellen kommer til Norge, men påpekte at de aller fleste velger 16 GB-modeller uansett.» Dette kan det ikke kompenseres for med minnekort, som telefonen ikke støtter.

Ellers nevner ITavisen.no at kameraet i Lumia 925, om mulig, presterer enda litt bedre i dårlig lys enn lillebror Lumia 920. Dette som følge av en ekstra, sjette linse. Les hele omtalen deres her.

Avansert kamera
Teknisk Ukeblad er de siste som har publisert en sak om førsteinntrykket sitt. Her er fokuset mye av det samme som hos de to førstnevnte.

De siterer Björn Kullgren, produktsjef for Nokia i Norden, som sier at: «– Så vidt jeg vet er det ingen andre som har et så avansert kamera som det vi har i denne telefonen. For det første har den ekte optisk stabilisering og den er best av alle når skal tas bilder under dårlige lysforhold.» Les hele Teknisk Ukeblads artikkel her.

Reklamer

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s