Nye City Guide-apper for Trondheim og Tromsø


trondheimcityguideSkal du ut på tur, eller eventuelt føler deg fremmed i egen by? Da kan de nylig lanserte City Guide-appene for Windows Phone bli kjekke å ha. Appene gir deg tilgang til bøttevis av anbefalinger til attraksjoner, restauranter, barer og shopping, i tillegg til generell faktainformasjon om byene.

Etter å ha blitt sluppet litt tidligere i mai har Trondheim City Guide seilt opp på lista over nye og populære apper her hjemme. Endel av grunnen kan være prisen, som for guiden til Sør-Trøndelags hovedstad er satt til null. Tromsø-appen koster i skrivende stund 35 kroner. Av samme grunn er det førstnevnte økonomivariant du vil finne skjermdumper av litt lenger ned. Men de to appene er bygget over samme lest, av samme utvikler; Rolf Hammervik.

Appene dreier seg om et hobbyprosjekt, hvor han selv har stått for både utvikling og plukking av innhold.

– Attraksjonsbeskrivelsene er stort sett egenkomponerte, men jeg baserer meg som regel på hva de selv skriver på egne sider, i tillegg til litt Wikipedia, brukeranmeldelser på nett og egne tanker, skriver han i en e-post.

Og Trondheim City Guide flyter godt og byr på fyldig informasjon om hver enkelt attraksjon. I tillegg har den klikkbare linker til aktørens hjemmeside hvor man kan lese mer.

Hva med andre norske byer?
– Planen er etter hvert å komme med guider for flere norske byer. Akkurat nå jobber jeg med Oslo City Guide, som naturlig nok vil bli en del større enn de andre. Appene vil oppdateres etter hvert som jeg får flere tilbakemeldinger, både med flere attraksjoner og eventuelt med mer funksjonalitet, skriver Hammervik.

Så planlegger du en tur til Trondheim eller Tromsø i løpet av sommeren, eller eventuelt ut av døra hvis du allerede befinner deg på en av nevnte steder, anbefales de å sjekke ut. Og husk å gi appene karakterer og tilbakemeldinger i Windows Phone Store.

Trondheim City Guide
Utvikler: Rolf Hammervik
Pris: Gratis
Last ned her

Tromsø City Guide
Utvikler: Rolf Hammervik
Pris: 35 kr
Last ned her

Reklamer

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s