Apper du ikke må gå glipp av. Del #4


Med en viss grad av regelmessighet fremover vil jeg publisere små samlinger av nye eller relativt nye Windows Phone 8 apper som fortjener en dose oppmerksomhet, og kanskje også en flis på startskjermen din. Appene er ikke nødvendigvis utpreget norske, men vil som et minimum være mulig å gjøre seg nytte av for den gjennomsnittlige nordmannen. I dag er det musikk, farts- og høydemåling som gjelder. Foretrekker du å gjøre ting i riktig rekkefølge? Her finner du del 1, 2 og 3.

audioplayerAudioplayer
Utvikler: Everyapp lab
Pris: Gratis
Last ned her

Endelig snakker vi en enkel musikkspiller uten overkompliserte funksjoner som streaming fra øst og vest, men som likevel er godt gjennomført. Det skader ikke at den også er gratis. Audioplayer lar deg ganske enkelt spille musikk du har liggende lagret på telefonen. Du kan navigere etter artist, spilleliste, album og sjanger. I tillegg kan du søke i samlingen og finne en oversikt over sist spilte musikk, låtene du har spilt mest og søkehistorikken din.

Vil du bruke appen side om side med for eksempel Musikk + videoer er det også greit at appen bruker telefonens statistikk for blant annet avspilling av musikk. Dette gjør det blant annet mulig å scrobble avspillingene til Last.fm med en egen app, hvis du er av den typen..

speedometerSpeedometer
Utvikler:
 Bad Puppet
Pris: Gratis
Last ned her

Denne appen er absolutt ikke av de nyttigste, men til gjengjeld glimrende utført! Den benytter GPS-en i telefonen for å beregne farten din, og fungerer derfor best utendørs. De ulike modusene gir tilgang til totalt fem ulike speedometer, med makshastigheter på 5, 25, 70, 200 og 3200 km/t. Dette strekker seg fra gammel-mann-med-stokk-modus til rakettmodus.

altimeterAltimeter
Utvikler:
 Marco Morosini
Pris: Gratis
Last ned her

Nok en app som benytter seg av GPS-funksjonaliteten i telefonen. Denne beregner hvor høyt du befinner deg over havet, til en hver tid med angitt feilmargin. En test ved sjøkanten viser at den treffer godt.

Altimeter er enkel, men stilfull. Den bør prøves hvis du for eksempel ikke bare lurer på hvor langt det er til jobb, men også lurer på hvor høyt det er dit. Kjekt å vite. Sikkert.

Reklamer

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s